Prima pagina Scurt istoric  MisiuneArticole din ziare Grup tinta  Servicii  Galerii foto Filme centru 
            Cum pot ajuta ?    Parteneri    Spune-ti parerile !    Contact


 Grup tinta


centru_1.jpg  Grupul tinta   beneficiaza  de servicii sociale si psihopedagogice specializate,centrate pe copil.Proiectele dezvoltate nu au avut in vedere doar solutionarea problemelor unui grup restrans de beneficiari,ci a actionat si in vederea revigorarii comunitatii rurale , a formarii si dezvoltarii spiritului comunitar,a spiritului de cooperare, de toleranta,acceptare a diversitatii umane ,respect si a dezvoltarii voluntariatului.

Grupul tinta este alcatuit din 51 de copii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani,ce provin atat din familii naturale, extinse, monoparentale dar si din familii tip plasament,din medii defavorizate.Dintre acestia, 35 beneficiaza de servicii permanente, iar restul beneficiaza de servicii ocazionale(sarbatori, sau la solicitare).

     Activitatile se desfasoara pe centre, in sistem " Step by step " cu programe individualizate pe copil.In functie de beneficiarii inscrisi ,capacitatile intelectuale ,precum si de abilitatile lor  ,activitatea Centrului de zi ,,DANUT” este structurata pe doua componenete :

1)Activitati instructiv-educative recuperatorii adresate copiilor cu CES care inregistreaza:

        dificultati de invatare medii si severe    datorita deficitului de intelect ( IQ 70-40 )

       tulburari de limbaj, probleme de integrare scolara si sociala instabilitate psihoemotionala .                                                                        

 

     * hiperkinetism,deficiente de auz, deficiente multiple asociate(somatice si psihopegagogice:sarcom ewing,cardiopatie ischemica, autism,nanism hipofizar)

2)Activitati extrascolare:creativ-recreative,cultural –artistice si religioase,materializate in infintarea unui grup vocal ce abordeaza atat muzica culta,populara si usoara,a formatie de dans si o minitrupa de teatru, pentru copiii cu disponibilitati artistice,dar unde sunt integrati si o parte din elevii cu CES.

 Din acest motiv al eterogenitatii grupului,activitatile se  desfasurat pe programe de interventie personalizate. 

Categoriile de activitati desfasurate : 

-activitati de ingrijire si ocrotire:asigurarea igienei, hranei, rechizitelor,insotirea la mijloacele de transport;

-supraveghere in timpul lectiilor, jocului si activitatilor complementare educatiei formale si nonformale;

-activitati de integrare scolara si sociala a copiilor cu cerinte educative speciale

-formarea si dezvoltarea intersului pentru studiu si formarea deprinderilor si abilitatilor de a-si efectua in mod sustinut temele;

-activitati creativ-recreative:terapie prin expresie grafica, terapie ocupationala, meloterapie ,dansterapie;

-activitati de asistenta religioasa, psihologica ,sociala si medicala;

-activitati de consiliere psihopedagogica si emotionala atat copiilor ,cat si familiilor in situatii de esec scolar, boala, in situatia de a ramane ,,singur acasa” cand unul sau ambii parinti pleaca la munca in diferite state ale UE.

-activitati de dezvoltare a ablitatilor artistice:muzicale,grafice ,manuale

-activitati  de monitorizare si mediatizare  : diseminare de pliante ,articole si interviuri mass-media,incheiere de parteneriate cu alte parohii, institutii scolare,de cultura ,ONG-uri la nivel judetean si national.

 

  Astfel,abordarea diferentiata, centrata pe copil  si acordarea de servicii sociale si psihopedagogice gratuite, asigurarea unei gustari zilnice,a medicamentelor,rechizitelor scolare si obiecte de igiena personala,precum si extensia serviciilor pe timpul vacantelor scolare au condus la restructurarea personalitatii,la diminuarea gradelor de deficienta, la cresterea stimei de sine si autovalorizarii,la eliminarea sentimentelor de inferioritate.Rezultatele concrete ale proiectelor  sunt  evidentiate prin schimbarile pozitive inregistrate la nivel cognitiv,psihoemotional,social ce ne-au confirmat ca interventiile educative si consilierea la varste mici pot recupera diferite esecuri inregistrate si a descoperi calitati nestiute nici de parinti.

     De asemenea rezultatele au putut fi cuantificate si in obtinerea performantelor scolare materializate prin reducerea esecului scolar si eliminarea abandonului scolar, cat si prin numarul mare de parteneriate incheiate cu diferite institutii de invatamant si de cultura la nivel local,judetean si national.

 

Noutati

Doamna JANA TIGAERU -Invatatoarea care a facut 4.000 de ore de munca voluntara
29-09-2010
Creatie literara -eseuri cu tema religioasa realizate de copiii Centrului ,,DANUT''
29-09-2010
Rezultate festival,,Maica Domnului,Imparateasa cerului si a pamantului"
29-09-2010

Despre Centru


  Centrul de Zi "Danut" a fost deschis la initiativa si cu contributia majora a familiei preotului Dorel Norocea, cu binecuvantarea P. S. Episcop Epifanie, la 29 Iunie 2006.
Centrul este acreditat de Comisia de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale Vrancea.Copyright (c) 2006.  ADVERCO  Focsani
Toate drepturile rezervate
Design and promotion
                  by